top of page

Royal Jardin Soaps Group

Public·49 members
Andres Faria
Andres Faria

Borbardha Dhe 7 Xhuxhat Film Turk


Borëbardha dhe 7 xhuxhat film turk
Borëbardha dhe 7 xhuxhat (Snow White and the Seven Dwarfs) është një film i animuar i vitit 1937, i prodhuar nga Walt Disney dhe i bazuar në përrallën e njohur të vëllezërve Grimm. Ky film është një nga klasikët e animacionit dhe një nga filmat më të dashur të fëmijëve në të gjithë botën.


DOWNLOAD: https://urlca.com/2w3ldw


Por a e dini se ka edhe një version tjetër të kësaj përralle, i realizuar në Turqi në vitin 1970? Ky film quhet Borëbardha me 7 xhuxhat (Pamuk Prenses Ve 7 Cüceler) dhe është një komedi muzikore me aktorë të vërtetë. Njihuni me disa nga karakteristikat e këtij filmi interesant.  • Filmi është regjizuar nga Ertem Göreç dhe shkruar nga Hamdi Degirmencioglu.  • Aktorja Zeynep Değirmencioğlu luan rolin e Borëbardhës, ndërsa Salih Güney luan rolin e princit.  • Xhuxhat janë personazhe shumë të çuditshëm dhe komikë. Ata kanë emra si Öfkeli (nevriku), Utangaç (i turpshmi), Uykucu (gjumashi), Keloğlan (plakut), Neşeli (i lumturi) etj.  • Filmi ka shumë këngë dhe valle, të cilat janë të influencuara nga muzika popullore turke. Disa prej tyre janë "Pamuk Prenses", "Yedi Cüceler", "Kırmızı Elma" etj.  • Filmi ka edhe disa ndryshime nga përralla origjinale. Për shembull, Borëbardha nuk jeton në një shtepi në pyll, por në një kasolle në mal. Princesha e dytë, e cila është shtriga, nuk vdes nga një gur që i bie në kokë, por nga një rrufe që e godet.
Njihuni me këtë version tjetër të perrallave tuaja të preferuara duke shikuar filmin Borbardha me 7 xhuxhat (full movie) ose duke lexuar përmbledhjen e tij në Wikipedia. Ju do të argjeheni dhe do të mrekulloheni me kreativitetin e kinemas turke.
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page